Μανιτάρια πλευρώτους Συνταγή ψητά στο φούρνο





 
Τα Πλευρώτους είναι γένος εδώδιμων μανιταριών που φυτρώνουν σε νεκρά δέντρα. Πρόκειται για μανιτάρια που καλλιεργούνται πολύ σε όλο το κόσμο.


Η πολυμελής οικογένεια των άγριων μανιταριών περιλαμβάνει στις τάξεις της πολύ νόστιμα και ωφέλιμα είδη, αλλά και άκρως απειλητικά έως και θανατηφόρα. Επιλέγοντας προσεκτικά τα πρώτα και απολαμβάνοντάς τα όσο γίνεται συχνότερα, εξασφαλίζουμε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, εφοδιαζόμαστε με πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κρατάμε μακριά τη χοληστερίνη, και αν θέλουμε να δοκιμάσουμε την τύχη μας στην κουζίνα έχουμε την τέλεια ύλη για καταπληκτικά πιάτα.






Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 8 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος Ψησίματος 30 min


Υλικά – Ingredients 

500gr  Μανιτάρια πλευρώτους

3 σκελίδες σκόρδο

Λίγο φρέσκο ελαιόλαδο

Αλάτι πιπέρι

Θυμάρι

Δεντρολίβανο

Λίγη ρίγανη

Χυμό από 2 λεμόνια







Εκτέλεση συνταγής - Instructions:

Σε ένα μπολ πλαστικό η γυάλινο καθαρίζουμε και τρίβουμε με τον τρίφτη τα σκόρδα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και με ένα πινέλο μαγειρικής ζαχαροπλαστικής ενσωματώνουμε τα υλικά και τα κτυπάμε όλα καλά.

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τους λοβούς που έχουν και σε ένα τετράγωνο ταψί στρώνουμε κόλα λαδόκολλα ψησίματος και τοποθετούμε τα μανιτάρια μας και με το πινέλο περνάμε όλα τα μανιτάρια με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο τοποθετούμε το ταψί στην μέση του φούρνου  και ψήνουμε στον αέρα στους 190-200 βαθμούς για 30 λεπτά.

Μόλις τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα βγάζουμε τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ραντίζουμε με το μείγμα που έχει μείνει από το σκόρδο και το λάδι βάζοντας και τον χυμό από δυο λεμόνια και στο τέλος ραντίζουμε με λίγο ρίγανη η ξερό βασιλικό.

Αν δεν σας αρέσει το λάδι με το λεμόνι μπορείτε να βάλετε και ξύδι βαλσαμικο.

Τα μεγάλα μανιτάρια όπως τα πλευρώτους είναι πολύ νόστιμα και ψητά και μάλιστα θυμίζουν πολύ την γεύση του κρέατος. Οπότε μπορούμε να τα απολαύσουμε με κόκκινα κρασιά όπως ένα φρουτώδες Αγιωργίτικο (Σκούρας Αγιωργίτικο, Mountain Fish). 




Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos

Συνταγή Τεχνικές Chef Alexios Nikoloutsopoulos.Alexios Nikoloutsopoulos

Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης 

#Chef #PastryChef #pizzaioli

https://chefalexios.blogspot.com/







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι