Μανιτάρια πλευρώτους Συνταγή ψητά στο φούρνο
Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 8 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος Ψησίματος 30 min
Υλικά – Ingredients
500gr Μανιτάρια πλευρώτους
3 σκελίδες σκόρδο
Λίγο φρέσκο ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
Θυμάρι
Δεντρολίβανο
Λίγη ρίγανη
Χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση συνταγής - Instructions:
Σε ένα μπολ πλαστικό η γυάλινο καθαρίζουμε και τρίβουμε με τον τρίφτη τα σκόρδα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και με ένα πινέλο μαγειρικής ζαχαροπλαστικής ενσωματώνουμε τα υλικά και τα κτυπάμε όλα καλά.
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια από τους λοβούς που έχουν και σε ένα τετράγωνο ταψί στρώνουμε κόλα λαδόκολλα ψησίματος και τοποθετούμε τα μανιτάρια μας και με το πινέλο περνάμε όλα τα μανιτάρια με το μείγμα που έχουμε φτιάξει.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο τοποθετούμε το ταψί στην μέση του φούρνου και ψήνουμε στον αέρα στους 190-200 βαθμούς για 30 λεπτά.
Μόλις τα μανιτάρια είναι έτοιμα τα βγάζουμε τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και ραντίζουμε με το μείγμα που έχει μείνει από το σκόρδο και το λάδι βάζοντας και τον χυμό από δυο λεμόνια και στο τέλος ραντίζουμε με λίγο ρίγανη η ξερό βασιλικό.
Αν δεν σας αρέσει το λάδι με το λεμόνι μπορείτε να βάλετε και ξύδι βαλσαμικο.
Τα μεγάλα μανιτάρια όπως τα πλευρώτους είναι πολύ νόστιμα και ψητά και μάλιστα θυμίζουν πολύ την γεύση του κρέατος. Οπότε μπορούμε να τα απολαύσουμε με κόκκινα κρασιά όπως ένα φρουτώδες Αγιωργίτικο (Σκούρας Αγιωργίτικο, Mountain Fish).
Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Συνταγή Τεχνικές Chef Alexios Nikoloutsopoulos.Alexios Nikoloutsopoulos
Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης
#Chef #PastryChef #pizzaioli
https://chefalexios.blogspot.com/
Σχόλια