Σπαγγέτι Cacio e Pepe Recipe | Ζυμαρικά με τυρί και πιπέρι (συνταγή)



Σπαγγέτι Cacio e Pepe

Το Cacio e pepe είναι ένα πιάτο ζυμαρικών από τη σύγχρονη ρωμαϊκή κουζίνα. Το "Cacio e pepe" σημαίνει "τυρί και πιπέρι" σε πολλές κεντρικές ιταλικές διαλέκτους. Όπως υποδηλώνει το όνομα, τα συστατικά του πιάτου είναι: μαύρο πιπέρι, τριμμένο τυρί Pecorino Romano και σπαγγέτι, ή παραδοσιακά τοναρέλι. Συνιστάται τραχιά ζυμαρικά για να κολλήσει καλά η σάλτσα.

Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό πιάτο της λεγόμενης “φτωχικής κουζίνας”  της Ρώμης  με ρίζες στο παρελθόν όταν οι άνθρωποι μη έχοντας την ποικιλία και τις ευκολίες του σήμερα, προσπαθούσαν με απλά αλλά ποιοτικά υλικά να φτιάξουν κάτι νόστιμο και θρεπτικό.

Μεταξύ ιστορίας και μύθου λέγεται ότι οι βοσκοί στην περιοχή του Λάτσιο αλλά και της κεντρικής Ιταλίας, γνωρίζοντας ότι θα λείπουν αρκετό καιρό από το σπίτι, έπαιρναν μαζί τους υλικά που διατηρούνταν όπως το μαύρο πιπέρι, τα ζυμαρικά και το ωριμασμένο πρόβειο τυρί. Φυσικά στη συνέχεια η συνταγή τροποποιήθηκε και προσαρμόστηκε στα σημερινά δεδομένα παραμένοντας ωστόσο μια απλή, εύκολη και πολύ νόστιμη πρόταση!


 Υλικά για 4 άτομα:


Σπαγγέτι (ή άλλο μακρύ ζυμαρικό) 400γρ.


Pecorino Romano Πεκορίνο 150γρ.


Parmigiano Reggiano Παρμεζάνα 150γρ.


Τριμμένο Φρέσκο Μαύρο πιπέρι 2 κουταλιές σούπας σε κόκκους


Αλάτι για τα ζυμαρικά


Βούτυρο φρέσκο


1κ/γ μπούκοβο






Εκτέλεση συνταγής:

βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με της οδηγίες του πακέτου και σε ένα τηγάνι φρέσκο/τρίβουμε το πιπέρι ρίχνουμε και το μπουκοβο μαζί με λίγο ελαιόλαδο και λίγο βούτυρο η θερμοκρασία στο τηγάνι να είναι στο μέτριο θέλουμε έτσι να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους.

Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά παίρνουμε λίγο νερό από αυτά και το ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε καλά μετά συγχρόνως σε ένα μπολ βάζουμε και τα δυο τυριά και ρίχνουμε πάλι από το νερό των ζυμαρικών λίγο μέσα στο τυρί ανακατεύοντας να γίνει μια πηχτή κρέμα.

Συνεχίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και προσθέτουμε στα ζυμαρικά πάλι λίγο νερό με άμυλο και ανακατεύουμε προσθέτουμε σε δυο δόσεις το τυρί κρέμα ανακατεύοντας πολύ καλά συνεχώς σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε τα ζυμαρικά στο πιάτο μας συμπληρώνουμε με λίγο μαύρο πιπέρι φρέσκο/τριμμένο και λίγο τυρί Pecorino Romano



 Καλή επιτυχία

Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι