Pâte à bombe - Μους πατ α μπομπ (Σοκολατίνα)







 Pâte à bombe - Μους πατ α μπομπ

(Σοκολατίνα)

Δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη βάση του ημιφρέντο ή την παστεριωμένη βάση τιραμισού, η οποία παρασκευάζεται κτυπώντας τους κρόκους των αυγών και προσθέτοντας το ίδιο σιρόπι με την Ιταλική μαρέγκα.

Η χρήση του Pate à bombe στην κουζίνα προορίζεται κυρίως για κλασικά και κρεμώδη parfaits και είναι μια υπέροχη εναλλακτική λύση στη χρήση της Ιταλικής μαρέγκας στα επιδόρπια. Είναι δυνατή η χρήση Pate à bombe σε ελαφριά παρασκευάσματα που πρέπει να αερίζονται, όπως κρέμα βουτύρου , μους, ημιφρέντι ή παρφέ . Είναι εξαιρετικό στην παρασκευή τιραμισού καθώς εξαλείφει κάθε κίνδυνο που σχετίζεται με την κατανάλωση ωμών αυγών που υπάρχουν στην κρέμα του τιραμισού. Στην πραγματικότητα, κατά την προετοιμασία του Pate à bombe , το ζεστό σιρόπι που προστίθεται παστεριώνει τα αυγά μέσα στο μείγμα, καθιστώντας τα πιο ασφαλή.





Υλικά

1ο μείγμα

100 γρ. κρόκοι αυγών

2ο μείγμα

100 γρ. ζάχαρη

50 ml νερό

(τα κάνουμε καραμέλα στους 118 βαθμούς)

3ο μείγμα

500 gr σαντιγί 35% λιπαρά

4ο μείγμα

350gr λιωμένη κουβερτούρα 56% κακάο






Τρόπος παρασκευής
Στον κάδο του μίξερ αφρατεύουμε τους κρόκους.
Σε ένα κατσαρολάκι φτιάχνουμε την καραμέλα και μόλις φτάσει στους 118 βαθμούς την ρίχνουμε σε μορφή φιλέ,σαν κορδόνι δηλαδή και παστεριωνουμε τους κρόκους.
Σε μία μεγάλη μπασινά τα ενσωματώνουμε όλα μαζί,την σαντιγί,την πατ α μπομπ και την σοκολάτα.
Δουλεύουμε αμέσως.

**Επίσης θα χρειαστεί να έχετε ένα θερμόμετρο Ζαχαροπλαστικής για να μπορέσετε να μετρήσετε την θερμοκρασία της καραμέλας!!




**Εάν δεν έχετε φούρνο μικροκυμάτων την κουβερτούρα μπορείτε να την λιώσετε σε ένα 
Bain – Marie.
Συνήθως επιστρατεύεται στην ζαχαροπλαστική, προκειμένου να προστατεύσει τα ευαίσθητα υλικά από την φλόγα και την έντονη θερμοκρασία. Το δοχείο με τα υλικά εφάπτεται σε άλλο, το οποίο φέρει νερό που βράζει. Το πρώτο δοχείο δεν πρέπει να ακουμπά στο νερό και η θερμοκρασία μεταδίδεται μόνο μέσω των υδρατμών. Έτσι λιώνει αρμονικά μια γκανάζ, δένει μια κάσταρντ αυγού ή γίνεται μια ολαντέζ, βελούδινη και απαλή.

Εργαλεία - σκεύη:
(Kουζινομηχανη) μίξερ ζαχαροπλαστικής
Σπάτουλα ζαχαροπλαστικής – (μαρίζ)
Ένα μικρό κατσαρολάκι
Φούρνος μικροκυμάτων
θερμόμετρο Ζαχαροπλαστικής 
Μια μικρή μπασινα 
1 μιξεράκι χειρός
Ηλεκτρονική ζυγαριά 








ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΕΚΟΡ
Γκανάζ σοκολάτας: 
Υλικά: 
160 gr ψιλοκομμένη σοκολάτα
Δευτέρα υλικά 
140 ml κρέμα γάλακτος 
20 γραμμάρια γλυκόζη 
Tρόπος παρασκευής:
Δίνω μία Βράση στην κρέμα γάλακτος και τη γλυκόζη και προσθέτω μες στην ψιλοκομμένη σοκολάτα ανακατεύουμε με μία μαρίζ.





Eκτέλεση συνταγής 
Αλέξιος Nικολουτσόπουλος 
Chef. Mαθητευόμενος Pastry Chef.










Συνταγή τεχνικές  Σωτήρης Λασκαρίδης. 

Pastry Chef 

Επαγγελματίας  Ζαχαροπλάστης Καθηγητής Ζαχαροπλαστικής 

Σχολές: LE MONDE Institute και ΔΙΕΚ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

















Σωτήρη Λασκαρίδης: βιογραφικό  
Ο κ.Λασκαρίδης Σωτήρης γεννήθηκε το 1980 στον Πειραιά. Μεγάλωσε μέσα στα αρώματα του φρέσκου παγωτού της φρέσκιας φράουλας και του καβουρδισμένου αμυγδάλου. Είναι η τρίτη γενιά που ακολουθεί τη ζαχαροπλαστική και την παρασκευή παγωτού και συνεχίζει να δημιουργεί στο κατάστημα "Παγωτά Καβάλας". Έχει εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία οπως Κυπριώτης Πανόραμα  ,Πεντελικόν  ,Stanley  και επίσης σε βραβευμένα εστιατόρια όπως Σπονδή 2 αστέρια Michelin ,Sibus Αίγλη Ζαππείου ,εστιατόριο Δάφνη ,Αίτνα catering.Τα τελευταία χρόνια διδάσκει τη Ζαχαροπλαστική και Αρτοποιητική τέχνη . Έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις σε διαγωνισμούς σε Ελλάδα και εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος και μέλος της ειδικής επιτροπής επιστημόνων ΕΟΠΠΕΠ. Το πάθος του για τη ζαχαροπλαστική τον ώθησαν να δημιουργήσει νέες τεχνικές και πρωτότυπες συνταγές




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι