Μακαρόνια με κιμά | Chef.Alexios.Nikoloutsopoulos



 Μακαρόνια με κιμά | Chef.Alexios.Nikoloutsopoulos  

Το κλασικό φαγητό του Έλληνα ένα άκρως ΜΑΜΑΔΙΣΤΙΚΟ φαγητό που φέρνει στο μυαλό μας πολλές παιδικές αναμνήσεις.

Τα καλύτερα κομμάτια του μοσχαριού για κιμά σε αυτήν την περίπτωση είναι τα καπάκι, λάπα, σπάλα ή ελιά.


Μέτριας Δυσκολίας | Μερίδες: για 4 μερίδες | Προετοιμασία: 30΄ | Χρόνος: 50|


Υλικά (Ingredients):

800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα

90 ml 6 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

30 gr 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

500 γρ. ντομάτα κονκασέ

2 μέτρια καρότα ψιλο-τριμμένα

500 γρ. σπαγγέτι

3 κόκκους μπαχάρι

1-2 δαφνόφυλλα

1/2 ξυλάκι κανέλας

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

Αλάτι Πιπέρι

120 ml 1/2 φλ. κονιάκ η κρασί λευκό

200 ml νερό η ζωμό

Παρμεζάνα, τριμμένη, για το σερβίρισμα





Εκτέλεση συνταγής  Préparation :

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πολύ καλά η ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 7-8′ σε δυνατή φωτιά. Δεν ανακατεύουμε συνέχεια τον κιμά, γιατί αντί να ροδίσει θα αρχίσει να βράζει μέσα στα υγρά του.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις σκελίδες σκόρδο και το τριμμένο καρότο.
Σοτάρουμε τα λαχανικά για περίπου 3′-4′ να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, χωρίς να πάρουν καθόλου χρώμα τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τρίβουμε στη βάση της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ψηθεί για 1-2′ μέχρι να βγάλει το έντονο άρωμά του.

Σβήνουμε με κονιάκ-κρασί  για έχτρα νοστιμιά  και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως το αλκοόλ.
Με το που εξατμιστεί το κρασί-κονιάκ  ρίχνουμε μέσα το στικ κανέλας, τα φύλλα δάφνης, τα μπαχάρια το μοσχοκάρυδο προσθέτουμε και τη ντομάτα κονκασέ.

Προσθέτουμε το νερό ή το ζεστό ζωμό και μόλις πάρει βράση, σκεπάζουμε καλά την κατσαρόλα η το τηγάνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε την σάλτσα κιμά σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα.
Όση ώρα βράζει ο κιμάς, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά μας.

Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα μακαρόνια.
Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
Σερβίρουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα κιμά από πάνω, πασπαλίζουμε με φρέσκια παρμεζάνα, βασιλικό και μπόλικο φρέσκο πιπέρι.



Το κρέας (μπολονέζ, σπαγγέτι με κεφτεδάκια, σάλτσες με βάση το λουκάνικο) ταιριάζει πολύ με τα έρυθρά κρασιά της Σικελίας και της Πούλια. Ιδιαίτερα το Primitivo αλλά και τα Sangiovese, Rosso di Montalcino και φθηνό Barbera. Zinfandel είναι επίσης πολύ καλό ταίρι.



Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos.
Συνταγή Τεχνικές 
Chef Alexios Nikoloutsopoulos
Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης 
#Chef #PastryChef #pizzaioli
https://chefalexios.blogspot.com/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι