Τα σπαγγέτι του καροτσέρη – spaghetti alla Carrettiera ή Carrettiere
Μέτριας Δυσκολίας | Όχι ακριβό | Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος: 40
Υλικά (Ingredients):
50 γραμμάρια αποξηραμένα μανιτάρια
πορτσίνι
150 γραμμάρια μανιτάρια
1 φλιτζάνι (300 ml) βραστό νερό
1/2 φλιτζάνι (120 ml) έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο, διαιρεμένο, καθώς και περισσότερο για το φινίρισμα των ζυμαρικών
4 μεσαίες σκελίδες σκόρδο
1κ/γ Μεγάλες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
(Μπούκοβο)
1κ/γ πελτέ
1/4 φλιτζάνι συν 1 κουταλιά της σούπας
ψιλοκομμένο φύλλο μαϊντανού και τρυφερά στελέχη, χωρισμένα, συν περισσότερα για
γαρνιτούρα
500 g rσάλτσα Barilla Arrabbiata η KYKNOS. ... Ολόκληρες αποφλοιωμένες τομάτες
2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο 160
γραμμάρια Χ2 τόνος γεμάτος ελαιόλαδο, κατά προτίμηση Τόνος σε Ελαιόλαδο Trata
Αλάτι Πιπέρι
400g Barilla Spaghetti n.5
1/4 φλιτζάνι (60 ml) νερό ζυμαρικών
Εκτέλεση συνταγής Préparation :
Σε ένα
μικρό Ανοξείδωτο μπολ ή κύπελλο μέτρησης, βυθίστε τα μανιτάρια σε βραστό νερό
μέχρι να μαλακώσουν πλήρως, περίπου 20 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα η ένα τηγάνι αφού το ζεστάνετε προσθέστε τα (60 ml)
ελαιόλαδο, σκόρδο, νιφάδες πιπεριού και 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό η
μαϊντανό μαζί σοτάρετε και τον πελτέ. Βάζετε σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύετε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι
πολύ άρωμα και το σκόρδο μόλις αρχίζει να μετατρέπει την ελαφρύτερη απόχρωση
του χρυσού, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέστε τα μανιτάρια πορτσίνι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι
να σοταριστούν ελαφρά και αρωματικά, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέστε τα μανιτάρια
από την κονσέρβα.
Προσθέστε το υγρό το ζωμό από τα πορτσίνι υγρό εμποτισμού μανιταριών, και
αφού το προσθέσετε το σιγοβράζετε μέχρι να τελειώσει το υγρό και μετά προσθέτετε
τον χυμό ντομάτας.
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο, βραστό νερό, μαγειρεύουμε τα μακαρόνια,
ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου κυρίως
τα θέλουμε να είναι al dente, περίπου 1 λεπτό λιγότερο από ό, τι συνιστά η
συσκευασία. Ενώ τα μακαρόνια μαγειρεύονται ανοίγετε τις κονσέρβες με τον τόνο
Τράτα
Χρησιμοποιώντας, μια λαβίδα μεταφέρετε τα μακαρόνια απευθείας στην
σιγο-βράζοντα σάλτσα μαζί με 1/4 φλιτζάνι (60 ml) νερό ζυμαρικών, ανακατεύοντας
για να τα συνδυάσετε. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, έως ότου τα ζυμαρικά αλείψουν
και η σάλτσα έχει πυκνωθεί, οπότε καλύπτει τα ζυμαρικά και δεν είναι υδαρή,
περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το υπόλοιπο 1/4 φλιτζάνι μαϊντανό και 1/4 φλιτζάνι
(60 ml) ελαιόλαδο, ανακατεύοντας έντονα για να τα συνδυάσετε. Εάν η σάλτσα
είναι πολύ παχιά, προσθέστε περισσότερο ελαιόλαδο ή νερό ζυμαρικών,1 κουταλιά
της σούπας κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μεταξύ των προσθηκών, μέχρι να
επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή σάλτσας. Δοκιμάστε το καρύκευμα, προσθέτοντας
περισσότερο αλάτι εάν είναι απαραίτητο.
Μεταφέρουμε σε ζεστά πιάτα και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos.
Σχόλια