Μακαρονάκι κοφτό με κόκκινη σάλτσα πικάντικη







Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος: : 40min

Υλικά (Ingredients):

1 συσκευασία αποφλοιωμένα ντοματάκια Κύκνος

Λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι πράσινες η μαύρες

1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη

1 κουταλάκι πελτέ

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

1 κύβο λαχανικών διαλυμένο σε νερό

Αλάτι

φρέσκο τριμμένο πιπέρι

Λίγο μπουκοβο 1 κουταλάκι του γλυκού

1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξηρή

1 κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ξερό

Λίγο φρέσκο βούτυρο

Pecorino Romano – (Πεκορίνο Ρομάνο) 




Εκτέλεση συνταγής Préparation :

Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα η σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι.
βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, αμέσως μετά προσθέτουμε και σοτάρουμε τον πελτέ συγχρόνως μαζί ρίχνουμε τις ελιές και της πιπεριές και το μπουκοβο, και τα σοτάρουμε και αυτά πολύ καλά στην συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματακια και τον κύβο λαχανικών  χαμηλώνουμε την φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι και την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να φύγει όλη η υγρασία από την σάλτσα να μείνει μόνο με λίγο λάδι την σάλτσα την θέλουμε να είναι πηχτή! λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε την ρίγανη και τον βασιλικό και ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο αφήνουμε όλα να ομογενοποιηθούν σβήνουμε το μάτι.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε την σάλτσα μας σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι και να την τοποθετήσουμε στο ψυγείο στην συντήρηση για να φτιάξουμε σε μερικές ημέρες μακαρονάδα, μπορούμε όμως να την αποθηκεύσουμε και στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
Η αποστείρωση των βάζων είναι απαραίτητη, και το αεροστεγές κλείσιμο είναι αυτό που θα συντηρήσει για καιρό τα βαζάκια μας.
Η χαρά της σπιτικής παρασκευής συνδυάζεται με την οικονομία και την αξεπέραστη γεύση του εποχικού υλικού -της ντομάτας στην περίπτωσή μας. 







Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι