Πένες ογκρατέν



Πένες ογκρατέν 


Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος: : 60min

Υλικά (Ingredients):

Πένες σε Συσκευασία 500 gr

Μοτσαρελα Ιταλίας τριμμένο τυρί 200gr

Γραβιέρα ήπειρος τριμμένη 200gr

Μπέικον τριμμένο 300 gr

Για την κρέμα

1.500 γραμ. γάλα

6 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ (90 γραμ.)

60 gr 4 κ.σ. βούτυρο

2 αυγά χτυπημένα (προαιρετικά)

Aλάτι

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

120 gr 1/2 φλ. Κεφαλοτύρι



Εκτέλεση συνταγής Préparation :

Βράζουμε τα ζυμαρικά, σε αλατισμένο νερό 2- 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.

Τα στραγγίζουμε και προσθέτουμε στο ταψί τα μισα μαζί με τα τυριά και το μπέικον.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και αμέσως γαρνίρουμε με την μπεσαμελ να σκεπάζει τα ζυμαρικά

Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις 3 κουταλιές κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-200 ºC για 60 λεπτά, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα η επιφάνεια.

Δεν κόβεται σε κομμάτια όσο είναι ζεστό. Σερβίρουμε αφού κρυώσει λίγο στα πιάτα μας.

Για την κρέμα μπεσαμέλ

Βάζουμε όλα τα υλικά κρύα στην κατσαρόλα (εκτός από τα αυγά) και ανακατεύοντας τακτικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να πήξει για λίγα λεπτά.

Μόλις βράσει η εύκολη κρέμα μπεσαμέλ, αποσύρουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε να κρυώσει για 5-6΄ και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις με το σύρμα, ώστε γρήγορα τα αυγά να ομογενοποιηθούν στην κρέμα.





Καλή επιτυχία
Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios Nikoloutsopoulos.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι