ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ Η ΚΟΡΑΛΑΚΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ



 

Σας καλωσορίζω στην σαρακοστή με μια συνταγή πολύ εύκολη για όσους από εσάς σας δυσκολεύει η λέξη καλαμάρι.

ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕ ΚΟΦΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΑΚΙ Η ΚΟΡΑΛΑΚΙ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

 Έχω τροποποίηση την συνταγή για να μπορεί να την φτιάξει πολύ εύκολα και κάποιος ο οποίος δεν γνωρίζει από μαγειρική.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα καλαμάρια η κατεψυγμένα οποίος όμως δεν γνωρίζει πως καθαρίζονται τα καλαμάρια μπορεί να αγοράσει έτοιμα καθαρισμένα είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα.

Από βραδύς βάζετε τα καλαμάρια από την κατάψυξη  στην συντήρηση και το πρωί τα βγάζετε έξω να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου έπειτα τα πλένετε λίγο και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν.

Μέτριας Δυσκολίας | Όχι πολύ ακριβό |Μερίδες: για 6 μερίδες | Προετοιμασία: 20΄ | Χρόνος: : 80min

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα στην φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε κρεμμύδι και σκόρδο και αμέσως μετά προσθέτουμε τα καλαμάρια τα οποία θα σας βγάλουν αρκετό νερό υγρασία μην το φοβάστε αφήστε να τσιγαρισθούν καλά και όταν φύγει το περισσότερο νερό τότε  σβήνετε με λίγο λευκό κρασί.

Αφήστε να εξατμιστεί πολύ καλά το αλκοόλ ΚΑΙ ρίχτε τον χυμό ντομάτας φρέσκο η συσκευασμένο μια καλή επιλογή είναι αυτός που προτείνουμε.

Αφού πάρει μερικές βράσεις χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά συμπληρώνοντας και λίγο ζεστό νερό.

Βάζουμε μπόλικο πιπέρι 2 φύλλα δάφνης  λίγο ζάχαρη και λίγο αλάτι  και δοκιμάζουμε ποιο μετά να δούμε αν είναι ανάλατο η θέλει και άλλο αλάτι να προσθέσουμε.

Μόλις είμαστε έτοιμοι με την σάλτσα τότε προσθέτουμε το ζυμαρικό μας και βράζουμε αναλόγως τις οδηγίες του πακέτου για τον χρόνο βρασμού! εδώ λοιπόν θα είστε από πάνω συνεχώς  διότι ρίχνοντας μέσα το ζυμαρικό αναλόγως την ποσότητα που θέλετε ίσως χρειαστώ να συμπληρώσετε με λίγο ζεστό νερό χαμηλή φωτιά και συνεχές ανακάτεμα με μια ξύλινη κουτάλα για να μην σας πιάσει ο πάτος της κατσαρόλας.

Μόλις είναι έτοιμο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και να μελώσει να τραβήξει το ζυμαρικό και σερβίρουμε σε ζεστά πιάτα όπως οι Ιταλοί.


ΥΛΙΚΑ

1κιλο καλαμαράκια φρέσκα η κατεψυγμένα

1μεγαλο κρεμμύδι ξερό 

1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα

1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

PUMMARO ΣΠΙΤΙΚΗ ΤΟΜΑΤΑ 680ΓΡ (ΓΥΑΛΙΝΟ)


Αλάτι πιπέρι

Λίγο ζάχαρη

2φυλλα δάφνης


Misko Κοραλάκι Ζυμαρικά 500gr.

Νερό ζεστό


Συνταγή  Αλέξιος Νικολουτσόπουλος  

Επαγγελματίας μάγειρας Chef (Pastry Chef)






Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι