Ζυμαρικά ολικής με Κρουτόν σκόρδο και κόκκινη σάλτσα ελιάς

 


Ζυμαρικά ολικής με Κρουτόν σκόρδο και κόκκινη σάλτσα ελιάς

Πρόκειται για μια πολύ εύκολη και γευστική συνταγή που απευθύνετε κυρίως  σε νέους χρήστες  που θέλουν να αρχίσουν να ασχολούνται  με την  μαγειρική.

Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει με δυο τρόπους ο πρώτος είναι ο φυσικός και ο δεύτερος ο ποιο εύκολος  με την προσθήκη έτοιμης  σάλτσας από την Barilla.

Στην συνταγή έχουμε δουλέψει με ζυμαρικά ολικής MISKO Ολικής Άλεσης Σπαγγέτι No6

Πλούσια γεύση αλλά και θρεπτική αξία συνδυάζονται αρμονικά στο κλασικό αυτό μακρόστενο ζυμαρικό, αγαπημένο μικρών και μεγάλων, μια σταθερή αξία στην κουζίνα της ελληνίδας νοικοκυράς.


Υλικά συνταγής:

Μερικές ελιές μαύρες και πράσινες

Λίγη κάπαρη

Το χυμό από 3 ώριμες ντομάτες

1κ/γ πελτέ

½ κ/γ μπούκοβο ( προαιρετικό υλικό)

Αλάτι  πιπέρι

4κ/σ ελαιόλαδο

1 ποτήρι λευκό κρασί

Λίγο φρέσκο βούτυρο

1κ/γ ξερός βασιλικός

Λίγο τριμμένο τυρί παρμεζάνα

1 πακέτο ζυμαρικά ολικής άλεσης

Λίγα Κρουτόν

Σκόρδο τριμμένο σε σκόνη

Έχτρα αλάτι  για τα ζυμαρικά η κύβο κότας τριμμένο σε σκόνη

1 κούπα νερό από τα βρασμένα ζυμαρικά


Προετοιμασία:

Ζυγίζουμε τα ζυμαρικά σε μερίδες ανάλογος πόσα πιάτα θέλουμε? να ξέρετε η μερίδα στα ζυμαρικά είναι 80 γραμμάρια.

Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα να ζεσταθεί το νερό και μόλις αρχίσει και βράζει το νερό  προσθέτουμε το αλάτι 1κ/σ αλάτι η τον τριμμένο κύβο σε σκόνη 1κ/γ και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που αναγράφετε σ το πακέτο πχ 13 με 15 λεπτά.

Μόλις τα ζυμαρικά βράσουν τα σουρώνουμε καλά και αφού αφαιρέσουμε το νερό ρίχνουμε μέσα ένα μικρό κομμάτι βούτυρο και τα ανακατεύουμε κουνώντας την κατσαρόλα να λιώσει το βούτυρο με την θερμοκρασία που έχουν τα ζυμαρικά.



Εκτέλεση φυσικής σάλτσας ζυμαρικών:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τις ελιές και εν συνεχεία την κάπαρη  σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ τσιγαρίζουμε τον πελτέ και προσθέτουμε το μπουκοβο το τσιγαρίζουμε λίγο να βγάλει τα ελαία και τα αρώματα του συνεχίζουμε με  τον χυμό ντομάτας μαζί με το νερό από τα ζυμαρικά  αφού πάρει μερικές βράσεις ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε μεσαία φωτιά για 15 με 20 λεπτά και όταν έχει μείνει με το λάδι της  και έχει πήξει κλείνουμε την φωτιά και ρίχνουμε μέσα ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο για να δέσει η σάλτσα και αμέσως τον ξερό βασιλικό.

Εκτός από ζυμαρικά ολικής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και (κοφτό μακαρονάκι) η ζυμαρικά (τρικολόρε) δηλαδή χρωματιστά ζυμαρικά

Την σάλτα  μπορείτε να την κάνετε και με την έτοιμη σάλτσα της Barilla.

Πράσινες και μαύρες ελιές, τσιγαρισμένες μαζί με κάπαρη και κρεμμύδι και σβησμένες με λευκό κρασί. Συνδυάζονται με λιαστές ντομάτες σε κύβους, δημιουργώντας μια γευστική μεσογειακή σάλτσα, φτιαγμένη με παραδοσιακή συνταγή και χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Απλώς προσθέστε την στα ζυμαρικά για να δημιουργήσετε ένα απλό και νόστιμο πιάτο.

ΙΔΑΝΙΚΑ ΓΙΑ ...

ζυμαρικά Fusilli, είναι έτοιμη για χρήση απευθείας πάνω σε στραγγισμένα ζυμαρικά. Αν όμως θέλετε να αναδείξετε το άρωμα της ελιάς, συνιστάται να τη ζεστάνετε για λίγο, σε χαμηλή θερμοκρασία ή στο φούρνο μικροκυμάτων, αφού αφαιρέσετε το καπάκι. Αν θέλετε να δώσετε περισσότερη γεύση, η Barilla σας προτείνει να προσθέσετε δύο κουταλιές κάπαρη ανάλατη, στιμμένη και λεπτοκομμένη. Για ένα ακόμα πιο ελκυστικό πρώτο πιάτο, συνιστάται να προσθέσετε ένα ψιλοκομμένο φιλέτο αντσούγιας.




Εκτέλεση έτοιμης σάλτσας:

Ρίχνετε την σάλτσα σε ένα μικρό κατσαρόλι και την ζεσταίνετε για 6 με 7 λεπτά και μόλις κλίσετε το μάτι προσθέτετε ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα ρίχνουμε από πάνω την κατάλληλη ποσότητα σάλτσας προσθέτουμε από επάνω λίγο τριμμένο σκόρδο λίγο ξερό βασιλικό και λίγο φρέσκο τριμμένο πιπέρι προσθέτουμε και τα κρουτον και λίγο τριμμένο τυρί και απολαμβάνουμε μια θεσπέσια μακαρονάδα.

Συνοδεύουμε με ένα πολύ ωραίο κρασί

Οι σάλτσες με ντομάτα είναι δυνατές, με υψηλή οξύτητα και συχνά περιέχουν πλούσια κόκκινα κρέατα. Λόγω της οξύτητας της ντομάτας ένα συγγενικό στυφό κόκκινο κρασί με μέτριο σώμα είναι η καλύτερή σας επιλογή . Μερικά παραδείγματα είναι  :

Primitivo (aka Zinfandel), Montepulciano d’Abruzzo, Sangiovese (Chianti, etc), Cannonau (Grenache), Negroamaro,Nero d’Avola, και  Rhône Blends


Eκτέλεση (Τεχνικές συνταγής) 

Αλέξιος Nικολουτσόπουλος 

Chef. (Pastry Chef.)

https://chefalexios.blogspot.com/                                                   

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι