(Σεμινάριο Μαγειρικής) ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ | ΤΕΧΝΙΚΕΣ



 

(Σεμινάριο Μαγειρικής)  ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ | ΤΕΧΝΙΚΕΣ

Τα αυγά θα έπρεπε να συγκαταλέγονται στα superfoods κατά τη γνώμη μας. Δεν είναι μόνο καλή πηγή πρωτεϊνών. Περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών και μόνο καλό μπορεί να μας κάνουν όταν τα τρώμε τακτικά.

Μπορούν να μαγειρευτούν με διάφορους τρόπους και να προστεθούν σε πολλά πιάτα και συνταγές.

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι το βραστό αυγό (σφιχτό). Μπορούμε να το προσθέσουμε στις σαλάτες μας ή να το φάμε σκέτο με λίγο αλατοπίπερο ή λίγο ελαιόλαδο. 

Το αυγό μαζί με το γάλα αποτελούν τις μόνες πλήρεις φυσικές τροφές, δηλαδή περιέχουν όλα τα απαραίτητα συστατικά για μια πλήρη και ισορροπημένη δίαιτα.

Το αυγό είναι το δώρο της φύσης στη ζωή. Η υπερτροφή που μας κάνει καλό από τη βρεφική ηλικία και για όλη τη ζωή μας.  Από τα πρώτα στάδια της ανάπτυξής μας και σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, το αυγό ως διατροφική επιλογή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο: πλούσιο σε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη.



(Σεμινάριο Μαγειρικής) ΑΥΓΑ ΜΑΤΙΑ 

Συνταγή Τεχνικές 

Αλέξιος Νικολουτσόπουλος

Επαγγελματίας μάγειρας Chef (Pastry Chef)



ΤΕΧΝΙΚΕΣ: 

1. Τηγανίζουμε τα αυγά με λιπαρή ουσία και σκεπάζουμε το μαντεμένιο τηγάνι με γυάλινο καπάκι με βαλβίδα.

2. Τηγανίζουμε τα αυγά με λιπαρή ουσία σε μαντεμένιο τηγάνι χωρίς όμως το σκεύος μας να έχει γυάλινο καπάκι με βαλβίδα.

3. Τηγανίζουμε τα αυγά χωρίς λιπαρή ουσία σε μαντεμένιο σκεύος σκεπασμένο με γυάλινο καπάκι με βαλβίδα.

4. Τηγανίζουμε τα αυγά χωρίς λιπαρή ουσία σε μαντεμένιο τηγάνι και ξεχωρίζουμε το ασπράδι από τους κρόκους με το ασπράδι δημιουργούμε μια επιφάνια στην οποία μετά θα πέσει πάνω και θα τηγανιστεί ο κρόκος σκεπασμένο με γυάλινο καπάκι με βαλβίδα.

5.Τηγανίζουμε τα αυγά με λιπαρή ουσία σε προθερμασμένο μαντεμένιο τηγάνι κλείνοντας το μάτι χωρίς φωτιά και χωρίς γυάλινο καπάκι με βαλβίδα. 

Αν θες και εσύ να μάθεις να μαγειρεύεις ΣΩΣΤΑ έλα και εσύ στο Κανάλι μου κάνε εγγραφή αύριο το απόγευμα και παρακολούθησε εντελώς δωρεάν το πρώτο βίντεο με θέμα (αυγά μάτια!) Στο βίντεο θα δεις όλες τις τεχνικές και τα βήματα της απόλυτης επιτυχίας.


VIDEO PLAYLIST https://www.youtube.com/watch?v=zdF3b...




Συνήθως τα μαντεμένια σκεύη χρειάζονται κάποια συγκεκριμένη προετοιμασία από τη στιγμή που θα τα αγοράσουμε μέχρι να μπορέσουμε να μαγειρέψουμε σωστά. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται “seasoning” και πρέπει να την κάνουμε αρκετές φορές στην αρχή μέχρι το σκεύος μας να γίνει αντί-κολλητικό.

Τα οφέλη του μαγειρέματος σε μαντεμένια σκεύη

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε τι πρέπει να μαγειρέψουμε για να έχουμε μια υγιεινή  διατροφή. Ψάχνουμε συνταγές με συγκεκριμένα συστατικά που συμβάλουν σε αυτό ή αναζητούμε παραλλαγές συνταγών στα αγαπημένα μας φαγητά,  με το αποτέλεσμα αρκετές φορές να είναι απογοητευτικό.

Ίσως ήρθε η στιγμή να αναρωτηθούμε όχι για το τι θα μαγειρέψουμε αλλά για το πώς!

Μπορούμε να ετοιμάσουμε τα αγαπημένα μας γεύματα, αυτά που μας μεγάλωσαν οι μαμάδες μας, ή ακόμα και τα υπέροχα gourmet ή ethnic γεύματα που βρίσκουμε μόνο σε ακριβά εστιατόρια, με την χρήση παραδοσιακών ή μοντέρνων μαγειρικών σκευών από μαντέμι.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι