Αφράτα Πεινιρλί με την μέθοδο Poolish

 




Αφράτα Πεινιρλί  με την μέθοδο  Poolish 

Υλικά

Poolish:

200 gr αλεύρι  αυθεντικό αλεύρι Caputo tipo-00

200 gr νερό θερμοκρασία δωματίου

8 με 9 gr ξερή στιγμιαία μαγιά

1κ/γ ζάχαρη


Poolish εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω το νερό μαζί με την ζάχαρη και την μαγιά και ανακατεύω πολύ καλά να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας συχνά μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός μια κρέμα.

Κλείνω αεροστεγώς το μπολ και το αφήνω σε ζεστό σημείο να ξεκουραστεί για 3 ώρες.

Τοποθετώ το μπολ στο ψυγείο στην συντήρηση για 24 ώρες.




Κατασκευή ζυμαριού:

Υλικά

200 gr αλεύρι

15 gr αλάτι

15 gr ελαιόλαδο


Εκτέλεση ζυμαριού:

Βγάζω το Poolish από το ψυγείο και το αφήνω έξω να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.

Τοποθετώ στο μίξερ του κάδου το Poolish  ρίχνω το αλεύρι το μισό και αρχίζω το κτύπημα το ζύμωμα στην αργή ταχύτητα για 5 λεπτά ύστερα ρίχνω το υπόλοιπο αλεύρι μαζί με το αλάτι και συνεχίζω το ζύμωμα για άλλα 5 λεπτά.

Τελευταίο ρίχνω το ελαιόλαδο και συνεχίζω στην ποιο γρήγορη ταχύτητα για άλλα 5 λεπτά.

Κλείνω το μίξερ βγάζω την ζύμη στον πάγκο και αρχίζω να ζυμώνω με το χέρι δημιουργώ μια μπάλα και αφήνω να ξεκουραστεί η ζύμη σκεπασμένη για 30 λεπτά.

Ξανά ζυμώνω την μπάλα για λίγο και ξανά σκεπάζω για άλλα 30 λεπτά.

Χωρίζω την ζύμη σε 4 μικρά ζυμαράκια τον 150 gr το καθένα  τα πλάθω και τα κάνω μπαλάκια και τα αφήνω να ξεκουραστούν σκεπασμένα 2 με 3 ώρες.

Ανοίγουμε τις μπάλες με το χέρι η με τον πλάστη σχηματίζουμε βαρκούλες ψεκάζουμε μέσα στο πάτο λίγο ελαιόλαδο  και τοποθετούμε τα υλικά.

Η ζύμη βγάζει ακριβώς 4 μπαλάκια 4 Πεινιρλί.



Υλικά γέμισης:

Ελαιόλαδο για ψέκασμα

Λίγη ρίγανη

Τυρί μοσταρελα βουβαλίσια

Τυρί μοτσαρελα τριμμένη

Σάλτσα τομάτας Barilla για ζυμαρικά με πράσινες και μαύρες ελιές.

Γαλοπούλα καπνιστή σε κομμάτια

Πράσινη πιπεριά


Προθερμαίνουμε τον φούρνο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς πάνω κάτω αντίσταση πάνω σε λαδόκολλα σε ταψί γύρω στα 20 με 25 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη.

Μπορείτε εναλλακτικά  επίσης να ψήσετε πάνω σε πέτρα ψησίματος τοποθετώντας την πέτρα στην πρώτη ΘΕΣΗ σκάλα του φούρνου από κάτω προς τα πάνω και έχοντας προθερμάνει για 45 λεπτά στο τέρμα η θερμοκρασία ρίχνουμε πάνω στην πέτρα της ζύμες χρόνος ψησίματος 14 με 15 λεπτά.


Όταν ψηφούν τα βάζουμε πάνω στην σχάρα της κουζίνας να κρυώσουν για να μην (παπουδιασει) ο πάτος από τους υδρατμούς και την θερμοκρασία δηλαδή να αερίζονται από κάτω.

Συνταγή Τεχνικές Αλέξιος Νικολουτσόπουλος 

Επαγγελματίας μάγειρας #Chef #PastryChef #pizzaioli

https://chefalexios.blogspot.com/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΣΥΝΤΑΓΗ πρόσφορο με Φυσικό σπιτικό προζύμι | Νέα βελτιωμένη συνταγή

ΦΙΛΕΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Μπριζόλες χοιρινές στα κάρβουνα

Παραδοσιακοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Κλασικά Ελληνικά αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια.

Γαριδομακαρονάδα αλά κρεμ Λιγκουίνι | Spaggeti Shrimp Pasta

Χοιρινό με σέλινο και αυγολέμονο (Χοιρινό Φρικασέ)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΡΑΚΑΣ ΣΤΗ ΧΥΤΡΑ

Λουκάνικα χωριάτικα με χυμό πορτοκάλι ρίγανη θυμάρι μαζί με πατάτες στο φούρνο!

Κορμός σοκολάτα ή μωσαϊκό ή γλυκό σαλάμι