(Cake) Κέικ μήλου
(Cake) Κέικ μήλου ΥΛΙΚΑ 250 gr βούτυρο και ΟΧΙ (μαργαρίνη) 350 gr Ζάχαρη Άχνη 01 Στικ βανίλιας δηλαδή μια δόση 200 gr Αυγά (συνήθως τα μεσαία αυγά) είναι το καθένα 50 gr όποτε θέλουμε 4 αυγά 400 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής μαλακό 15 gr Μπέικιν πάουντερ (baking powder) 05 gr Κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη 200 ml Γάλα 500 gr Πράσινα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους 50 gr Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα Εκτέλεση συνταγής: Κτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη μαζί και την βανίλια. Όταν αφρατέψει το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά ένα ένα ομογενοποιώντας καλά το μείγμα. Στην συνέχεια με αργή ταχύτητα πάλι προσθέτουμε το αλεύρι και το Μπέικιν πάουντερ την κανέλα και το γάλα. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ενσωματώνουμε τα μήλα ανακατεύοντας με μια Μαριζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα η οποία θα είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη από πριν. Ψήνουμε σε προθερμασμέ