Αναρτήσεις

(Cake) Κέικ μήλου

Εικόνα
(Cake) Κέικ μήλου ΥΛΙΚΑ 250 gr βούτυρο και ΟΧΙ (μαργαρίνη) 350 gr Ζάχαρη Άχνη 01 Στικ βανίλιας δηλαδή μια δόση 200 gr Αυγά (συνήθως τα μεσαία αυγά) είναι το καθένα 50 gr όποτε θέλουμε 4 αυγά 400 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής μαλακό 15  gr  Μπέικιν πάουντερ (baking powder)  05 gr Κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη 200 ml Γάλα 500 gr Πράσινα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους 50 gr Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα Εκτέλεση συνταγής: Κτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη μαζί και την βανίλια. Όταν αφρατέψει το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά  ένα ένα ομογενοποιώντας καλά το μείγμα. Στην συνέχεια με αργή ταχύτητα πάλι προσθέτουμε το αλεύρι και το Μπέικιν πάουντερ την κανέλα και το γάλα. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ενσωματώνουμε τα μήλα ανακατεύοντας με μια Μαριζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα η οποία θα είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη από πριν. Ψήνουμε σε προθερμασμέ

Κέικ Φουντουκιού

Εικόνα
Κέικ Φουντουκιού ΥΛΙΚΑ 250 gr βούτυρο και ΟΧΙ (μαργαρίνη) 250 gr Ζάχαρη κρυσταλλική 02   gr Αλάτι 08   gr Ξύσμα λεμονιού 1 Στικ βανίλιας 300 gr Αυγά συνήθως τα μεγάλα αυγά είναι το καθένα 50 gr όποτε θέλουμε 6 αυγά 350 gr Φουντούκι σε πούδρα 150 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής μαλακό 06   gr  Μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση συνταγής: Κτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη μαζί και το ξύσμα λεμονιού το αλάτι και την βανίλια. Όταν αφρατέψει το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά  ένα ένα ομογενοποιώντας καλά το μείγμα. Στην συνέχεια με αργή ταχύτητα πάλι προσθέτουμε την πούδρα φουντουκιού το αλεύρι και το Μπέικιν πάουντερ. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα οριζόντια η οποία θα είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη από πριν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50 με 60 λεπτά στο πάνω κάτω στους 180 βαθμούς. **υποσημείωση μπορείτε να ψήσετε το κέικ και στον αέρα στους 180 βαθμούς

Κριθαράκι με ντομάτα και χωριάτικο λουκάνικο.

Εικόνα
Κριθαράκι με λουκάνικα 2 λουκάνικα χοιρινά η μοσχαρίσια η ανάμικτα. 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι 2 Σκελίδες σκόρδο 1 Κουταλάκι πελτέ 1 Συσκευασία ψιλοκομμένη ντομάτα 1 Kύβο λαχανικών η κότας 500 ml ζεστό νερό Αλάτι πιπέρι Εκτέλεση: Σε μια ανοξείδωτη κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε πρώτα το λουκάνικο και στην συνέχεια σουτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο αν το κάνετε αντίθετα είναι το ίδιο πράγμα. Συνεχίζουμε σοτάροντας τον πελτέ και την ντομάτα μετά από μερικές βράσεις προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών το ζεστό νερό βάζουμε λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά περίπου 10 με 15 λεπτά. Αφού περάσει ο χρόνος ρίχνουμε το κριθαράκι και προσθέτουμε ζεστό νερό κάθε φορά που χρειάζεται ανακατεύοντας συχνά αυτό μπορεί να γίνει μερικές φορές συνεχώς μέχρι να φουσκώσει και να βράσει το κριθαράκι στο χρόνο που αναγράφει η συσκευασία μας. Αν θέλουμε στο τέλος ρίχνουμε και ένα μικρό κομμάτι φρέσκο βούτυρο για να δέ

Ζυμαρικά με τόνο καπνιστό

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ 1 Συσκευασία ζυμαρικά Ολικής Άλεσης της MISKO 1 συσκευασία σάλτσα Barilla Basilico Λίγο φρέσκο ελαιόλαδο Φρέσκο τριμμένο πιπέρι Λίγο ξερό βασιλικό Λίγη τριμμένη γραβιέρα για το πιάτο Όλοι εσείς που δεν ξέρετε να μαγειρέψετε η δεν προλαβαίνετε λόγο χρόνου κάντε αυτή την συνταγή και θα με θυμηθείτε!!! μην δύνεται τα χρήματα σας έξω σε διάφορα σουβλάκια κτλ!!! Αγοράστε στο Σουπερ καπνιστό τόνο σε ελαιόλαδο πάρτε και την έτοιμη κόκκινη σάλτσα ελαφρώς με μια καυτερή γεύση και δημιουργήστε ένα φανταστικό πιάτο με ζυμαρικά ολικής αλέσεως!!!! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βράσετε τα ζυμαρικά και σε μια άλλη κατσαρόλα βάζετε λίγο φρέσκο ελαιόλαδο ζεσταίνεται την σάλτσα μαζί με τον τόνο για 10 λεπτά μαζί και τα δυο δεν ξεπερνούν τα 25 λεπτά!!! Πασπαλίστε με φρέσκο τριμμένο πιπέρι βασιλικό ξερό και τυρί γραβιέρα τριμμένη για όποιον επιθυμεί!!! ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ Καλή επιτυχία Συνταγή δημοσιευμένη από Chef Alexios

Ελιόψωμο Συνταγή

Εικόνα
Ελιόψωμο  συνταγή: ΥΛΙΚΑ 400 γραμμ αλεύρι χωριάτικο κίτρινο 150 γραμμ αλεύρι ολικής άλεσης 1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς 2κ.γ ζάχαρη καστανή κρυσταλλική 1 κ.γ αλάτι Νερό χλιαρό εμφιαλωμένο όσο χρειαστεί για να γίνει η ζύμη Ελιές καθαρισμένες μαύρες χωρίς κουκούτσι 3 κ .σ φρέσκο ελαιόλαδο 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 λιαστή ντομάτα Εκτέλεση: Κοσκινίζουμε όλα τα άλευρα μαζί μέσα σε μια ανοξείδωτη Mπασινα και δημιουργούμε μια μικρή λακκούβα στο κέντρο. Στην συνέχεια ρίχνουμε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη σε ένα ποτήρι και την αφήνουμε να τραφεί καλά από την ζάχαρη και να αφρίσει για περίπου 5 λεπτά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το υγρό μας μέσα στην λακκούβα με τα άλευρα και ανακατεύουμε σιγά με το χέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας αμέσως μετά προσθέτουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τής ελιές ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το αλάτι και εν συνεχεία το ελαιόλαδο μαζί με την λιαστή ντομάτα αν θέλουμε τα κτυπάμε μαζί στο μίξερ  (Στο μουλτι λιαστή ντομάτ

Τα μυστικά της επιτυχίας για τους καλύτερους σπιτικούς λουκουμάδες.

Εικόνα
Τα μυστικά της επιτυχίας για τους καλύτερους σπιτικούς λουκουμάδες. Η πιο νόστιμη συνταγή για παραδοσιακούς λουκουμάδες με μέλι και καρύδια που έχετε δοκιμάσει!  Τα Χριστούγεννα και όλες τις ημέρες των γιορτών οι λουκουμάδες έχουν πάντα την τιμητική τους. Φροντίστε να έχετε πολύ καλής ποιότητος υλικά πάντα σε θερμοκρασία δωματίου πριν τα δουλέψετε. Όσο πιο σφιχτή είναι η ζύμη, τόσο πιο γεμάτοι και στρογγυλοί θα γίνουν οι λουκουμάδες μας. Το μυστικό της επιτυχίας για τους τέλειους λουκουμάδες είναι η σωστή θερμοκρασία. Πάντα διαλύετε την μαγιά σε χλιαρό νερό, και αφήνετε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον. Το τηγάνισμα στο γκάζι κάνει τους λουκουμάδες ανάλαφρους και τραγανούς. Χρησιμοποιούμε πάντα καλό φρέσκο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, η Αραβοσιτέλαιο καλής ποιότητος.  Με βρεγμένο κουτάλι παίρνουμε μια ποσότητα από τη ζύμη και τη ρίχνουμε απαλά στο λάδι. Οι λουκουμάδες βυθίζονται και αμέσως αναδύονται. Τους ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουν χρώμα απ