Αναρτήσεις

Κρεμ καραμελέ (Συνταγή) | krem-karamel

Εικόνα
Κρεμ καραμελέ (Συνταγή) Για 6 μπολάκια χωρητικότητας 180 cc ΥΛΙΚΑ Για την καραμέλα 150 gr. Zάχαρη κρυσταλλική 60 gr Νερό 05 ml χυμό λεμόνι Για την κρέμα 200 gr. κρέμα γάλακτος 35% 350 gr. Γάλα 100 gr. Zάχαρη κρυσταλλική 1 Δόση βανίλιας σε σκόνη γεύση πορτοκάλι 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 2 αβγά ολόκληρα 3 κρόκους Εκτέλεση για σιρόπι καραμέλας Σε μέτρια φωτιά προς δυνατό ρίχνουμε όλα τα υλικά και περιμένουμε μέχρι το σιρόπι να πάρει χρώμα χρυσαφή καφέ αποσύρουμε και ρίχνουμε λίγο στο κάθε μπολ ΙΣΑ να καλύψει τον πάτο. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες μαζί με την μισή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ΙΣΑ να αχνίσει και λίγο ποιο πολύ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μόλις αχνίζει αποσύρουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα κτυπάμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά σιγά το άλλο μείγμα μέσα στο μπολ μετά αυγά κτυπάμε πολύ καλά όλα μαζί και βάζουμε το μείγμα στα μπολάκια τα οποία βρίσκονται μέσα σε

Σιροπιαστό (Ρεβανί ή Ραβανί ) με Ινδοκάρυδο.

Εικόνα
Σιροπιαστό (Ρεβανί ή Ραβανί ) με Ινδοκάρυδο. ΥΛΙΚΑ: 100 gr Ινδική καρύδα τριμμένη 300 ml Ηλιέλαιο 400 gr Αυγά ( 400gr =8 αυγά μεσαίου μεγέθους) 300 gr Ζάχαρη κρυσταλλική 200 gr Αλεύρι μαλακό Ζαχαροπλαστικής 50 gr Σιμιγδάλι ψιλό 1 Δόση βανίλιας αρωματική (γεύση πορτοκάλι σε σκόνη) 1 Δόση εκχύλισμα βανίλιας (σε μορφή σιροπιού) 20 gr Μπέικιν πάουντερ (baking powder) Ξύσμα από ένα πορτοκάλι Για το σιρόπι: 650 ml Νερό 500 gr Ζάχαρη 3 Φέτες στρογγυλές από πορτοκάλι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και ζυγίζουμε καλά όλα τα υλικά μας στερεά και υγρά. Σε μια λεκάνη η στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά αφού προηγουμένως τα έχουμε σπάσει σε μια άλλη μπασινα αυτό το κάνουμε διότι αν μας πέσει ένα τσόφλι να μπορέσουμε να το αφαιρέσουμε από πριν με ευκολία και όχι όταν πέσει μέσα στον κάδο του μίξερ. Μαζί με τα αυγά ρίχνουμε και το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και τα κτυπάμε καλά να αφρατευσουν. Συνεχίζουμε στο γλυκό

Ξύλινες χειροποίητες σφραγίδες προσφόρων από το Άγιον Όρος

Εικόνα
Για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί προσφέρουμε στο Θεό άρτο και κρασί. Τα απλά αυτά είδη της διατροφής μας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και με την παρουσία της χάρης του Αγίου Πνεύματος, μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα του Χριστού. Όταν κοινωνούμε προσλαμβάνουμε μέσα μας τον ίδιο το Χριστό. Για την κατασκευή του πρόσφορου θα χρειαστούμε σίγουρα μια ξύλινη σφραγίδα η οποία θα είναι σκαλιστή χειροποίητη η από μηχάνημα κοπής ξύλου βάση της μήτρας για μαζική παραγωγή. Προτείνουμε καλύτερα την σκαλιστή χειροποίητη σφραγίδα η οποία μεν είναι ποιο ακριβή σε τιμή αλλά σίγουρα είναι καλύτερη από θέμα κατασκευής. Οι σκαλιστές σφραγίδες πρόσφορου κατασκευάζονται στο άγιο όρος  στις Ιερές μονές από μονάχους διαβάζοντας πάντα ευχές και προσευχές κατά την κατασκευή τους. Υπάρχουν βέβαια και οι πλαστικές σφραγίδες πολύ ποιο φθηνές δε σας τις συστήνουμε διότι δεν αποτυπώνουν καθόλου καλά το σημάδι της σφραγίδας στο πρόσφορο. Προσοχή: Κυκλοφοροῦν στό ἐμπόριο σφρα

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εικόνα
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Το καρότο κάνει την διαφορά! Αν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό σε γεύση για κυριακάτικο φαγητό δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή μας και θα μείνετε πολύ ικανοποιούμενοι. Υλικά: 1-2 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες 4-5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια κυδωνάτα 5-6 καρώτα κομμένα σε μακρόστενες λουρίδες 3 ξερά κρεμμύδια Ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι Ρίγανη Χυμό από ένα λεμόνι Πικάντικη μουστάρδα Εκτέλεση συνταγής: Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια το περνάμε λάδι το (Αλατο-πιπερώνουμε) και το τοποθετούμε στην μέση του ταψιού και στρώνουμε από πάνω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συμπληρώνουμε λίγο λάδι παντού. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα ρίχνουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε από πάνω το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη το λεμόνι και την μουστάρδα ανακατεύουμε καλά να (ομογενοποιηθούν) όλα μαζί και τοποθετούμε στο ταψί από πάνω από το κρέας και γύρω γύρω.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά στο πά

Σούπα βελουτέ με λαχανικά και γλυκοπατάτα.

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ Ελαιόλαδο 2 ξερά κρεμμύδια 2 Πράσα 4 με 5 καρότα 1 μεγάλη πατάτα 3 με 4 γλυκοπατάτες 1 κύβο λαχανικών Ζεστό νερό Αλάτι πιπέρι Φρέσκο βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο, μετά στην συνέχεια τσιγαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά όταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε Ζεστό νερό μέχρι να καλυφτούν όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε ένα κύβο λαχανικών, βάζουμε μια πρέζα αλάτι και μπόλικο πιπέρι ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 30- 35 λεπτά. 0ταν τα λαχανικά είναι βρασμένα αυτό θα το δείτε με ένα πιρούνι αν μπαίνει μέσα στην σάρκα αμέσως είναι έτοιμα τότε λοιπόν κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε 3 με 4 μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να λιώσει με την θερμοκρασία που έχει. Παίρνουμε στην συνέχεια το εξάρτημα με την ράβδο το (mini pimmer sencor) και δουλεύουμε πολύ καλά για λίγο μέχρι να γίνουν τα υλικά μια απαλή βελουτέ σούπα. Αν σ

ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ

Εικόνα
ΠΟΥΡΕΣ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑΣ Υλικά 3 Γλυκοπατάτες 1 πατάτα 100 gr Βούτυρο 20 gr κρέμα βαλσαμικου Αλάτι πιπέρι θυμάρι  ΕΚΤΕΛΕΣΗ Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες και την πατάτα με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, μέχρι να μαλακώσουν τελείως για 60 λεπτά περίπου.  Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο ή από ένα μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως.  Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια ρίχνουμε μέσα την σάρκα από τις γλυκοπατάτες,  το αλάτι, το πιπέρι το ξυδι  βαλσαμικου και το βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν οι γλυκοπατάτες και να γίνει λείος ο πουρές μας. Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι ή μοσχοκάρυδο. Σερβίρετε ζεστό στο πιάτο με συνοδευτικό χοιρινό η κοτόπουλο. MINI PIMMER SENCOR SHB4364RD RED 800W SNC0008 • Ισχύς (Watt): 800 • Τύπος Ράβδου: Ανοξείδωτη • Ταχύτητες: 2 • Αποσπώμενη Ράβδος: Διαθέτει • Χρώμα: Κόκκινο Λεπίδα από ανοξείδωτο χάλυβα Εξάρτημα από ανοξείδωτο χ

(Cake) Κέικ μήλου

Εικόνα
(Cake) Κέικ μήλου ΥΛΙΚΑ 250 gr βούτυρο και ΟΧΙ (μαργαρίνη) 350 gr Ζάχαρη Άχνη 01 Στικ βανίλιας δηλαδή μια δόση 200 gr Αυγά (συνήθως τα μεσαία αυγά) είναι το καθένα 50 gr όποτε θέλουμε 4 αυγά 400 gr αλεύρι ζαχαροπλαστικής μαλακό 15  gr  Μπέικιν πάουντερ (baking powder)  05 gr Κανέλα Κεϋλάνης σε σκόνη 200 ml Γάλα 500 gr Πράσινα μήλα κομμένα σε μικρούς κύβους 50 gr Άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα Εκτέλεση συνταγής: Κτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με την ζάχαρη μαζί και την βανίλια. Όταν αφρατέψει το μείγμα χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά  ένα ένα ομογενοποιώντας καλά το μείγμα. Στην συνέχεια με αργή ταχύτητα πάλι προσθέτουμε το αλεύρι και το Μπέικιν πάουντερ την κανέλα και το γάλα. Αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ και ενσωματώνουμε τα μήλα ανακατεύοντας με μια Μαριζ. Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή φόρμα η οποία θα είναι βουτυρωμένη και αλευρωμένη από πριν. Ψήνουμε σε προθερμασμέ