Αναρτήσεις

Εύκολα πασχαλινά κουλουράκια Επαγγελματική (Συνταγή)

Εικόνα
Μερίδες 10 | ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά | αναμονή 20  λεπτά   | Εκτέλεση 50 - λεπτά Υλικά 250 γρ. βούτυρο 82% 300 γρ. ζάχαρη άχνη 2 αυγά 2 κάψουλες βανιλινης 200 γρ γάλα 30 γρ χυμό πορτοκαλιού ξύσμα από ένα πορτοκάλι 900 αλεύρι γ.ο.χ. 15 γρ. μπεκιν παουντερ 5 γρ. αμμώνια Εκτέλεση: Χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο τη βανίλια και την άχνη μέχρι να αφρατεψουν. Έπειτα τα αυγά και αφού ομογενοποιηθούν ρίχνουμε σιγά σιγά τα υγρά. Τέλος ρίχνουμε τα στερεά μας και το δουλεύουμε μέχρι να ξεκολαει από το κάδο του μίξερ. Το βάζουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο και έπειτα το πλάθουμε σε διάφορα σχήματα  Τα αλείφουμε  με ένα αυγό και λίγο γάλα. Ψήνουμε στους 180 - 160   για 20 λεπτά ανάλογα βέβαια πάντα τη δύναμη του φούρνου. Καλή Επιτυχία!!!!!  Συνταγή Τεχνικές  Chef Alexios Nikoloutsopoulos. Alexios Nikoloutsopoulos Επαγγελματίας Μάγειρας - Αρτοποιός Ζαχαροπλάστης  #Chef #PastryChef #pizzaioli  https://chefalexios.blogspot.com/

Κρεμ καραμελέ (Συνταγή) | krem-karamel

Εικόνα
Κρεμ καραμελέ (Συνταγή) Για 6 μπολάκια χωρητικότητας 180 cc ΥΛΙΚΑ Για την καραμέλα 150 gr. Zάχαρη κρυσταλλική 60 gr Νερό 05 ml χυμό λεμόνι Για την κρέμα 200 gr. κρέμα γάλακτος 35% 350 gr. Γάλα 100 gr. Zάχαρη κρυσταλλική 1 Δόση βανίλιας σε σκόνη γεύση πορτοκάλι 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας 2 αβγά ολόκληρα 3 κρόκους Εκτέλεση για σιρόπι καραμέλας Σε μέτρια φωτιά προς δυνατό ρίχνουμε όλα τα υλικά και περιμένουμε μέχρι το σιρόπι να πάρει χρώμα χρυσαφή καφέ αποσύρουμε και ρίχνουμε λίγο στο κάθε μπολ ΙΣΑ να καλύψει τον πάτο. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το γάλα την κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες μαζί με την μισή ζάχαρη σε μέτρια φωτιά ΙΣΑ να αχνίσει και λίγο ποιο πολύ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μόλις αχνίζει αποσύρουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα κτυπάμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά σιγά το άλλο μείγμα μέσα στο μπολ μετά αυγά κτυπάμε πολύ καλά όλα μαζί και βάζουμε το μείγμα στα μπολάκια τα οποία βρίσκονται μέσα σε

Σιροπιαστό (Ρεβανί ή Ραβανί ) με Ινδοκάρυδο.

Εικόνα
Σιροπιαστό (Ρεβανί ή Ραβανί ) με Ινδοκάρυδο. ΥΛΙΚΑ: 100 gr Ινδική καρύδα τριμμένη 300 ml Ηλιέλαιο 400 gr Αυγά ( 400gr =8 αυγά μεσαίου μεγέθους) 300 gr Ζάχαρη κρυσταλλική 200 gr Αλεύρι μαλακό Ζαχαροπλαστικής 50 gr Σιμιγδάλι ψιλό 1 Δόση βανίλιας αρωματική (γεύση πορτοκάλι σε σκόνη) 1 Δόση εκχύλισμα βανίλιας (σε μορφή σιροπιού) 20 gr Μπέικιν πάουντερ (baking powder) Ξύσμα από ένα πορτοκάλι Για το σιρόπι: 650 ml Νερό 500 gr Ζάχαρη 3 Φέτες στρογγυλές από πορτοκάλι ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και ζυγίζουμε καλά όλα τα υλικά μας στερεά και υγρά. Σε μια λεκάνη η στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά αφού προηγουμένως τα έχουμε σπάσει σε μια άλλη μπασινα αυτό το κάνουμε διότι αν μας πέσει ένα τσόφλι να μπορέσουμε να το αφαιρέσουμε από πριν με ευκολία και όχι όταν πέσει μέσα στον κάδο του μίξερ. Μαζί με τα αυγά ρίχνουμε και το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και τα κτυπάμε καλά να αφρατευσουν. Συνεχίζουμε στο γλυκό

Ξύλινες χειροποίητες σφραγίδες προσφόρων από το Άγιον Όρος

Εικόνα
Για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας οι πιστοί προσφέρουμε στο Θεό άρτο και κρασί. Τα απλά αυτά είδη της διατροφής μας, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και με την παρουσία της χάρης του Αγίου Πνεύματος, μεταβάλλονται σε Σώμα και Αίμα του Χριστού. Όταν κοινωνούμε προσλαμβάνουμε μέσα μας τον ίδιο το Χριστό. Για την κατασκευή του πρόσφορου θα χρειαστούμε σίγουρα μια ξύλινη σφραγίδα η οποία θα είναι σκαλιστή χειροποίητη η από μηχάνημα κοπής ξύλου βάση της μήτρας για μαζική παραγωγή. Προτείνουμε καλύτερα την σκαλιστή χειροποίητη σφραγίδα η οποία μεν είναι ποιο ακριβή σε τιμή αλλά σίγουρα είναι καλύτερη από θέμα κατασκευής. Οι σκαλιστές σφραγίδες πρόσφορου κατασκευάζονται στο άγιο όρος  στις Ιερές μονές από μονάχους διαβάζοντας πάντα ευχές και προσευχές κατά την κατασκευή τους. Υπάρχουν βέβαια και οι πλαστικές σφραγίδες πολύ ποιο φθηνές δε σας τις συστήνουμε διότι δεν αποτυπώνουν καθόλου καλά το σημάδι της σφραγίδας στο πρόσφορο. Προσοχή: Κυκλοφοροῦν στό ἐμπόριο σφρα

ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Εικόνα
ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ Το καρότο κάνει την διαφορά! Αν θέλετε να μαγειρέψετε κάτι διαφορετικό σε γεύση για κυριακάτικο φαγητό δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή μας και θα μείνετε πολύ ικανοποιούμενοι. Υλικά: 1-2 μεγάλες μοσχαρίσιες μπριζόλες 4-5 πατάτες κομμένες σε κομμάτια κυδωνάτα 5-6 καρώτα κομμένα σε μακρόστενες λουρίδες 3 ξερά κρεμμύδια Ελαιόλαδο Αλάτι πιπέρι Ρίγανη Χυμό από ένα λεμόνι Πικάντικη μουστάρδα Εκτέλεση συνταγής: Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια το περνάμε λάδι το (Αλατο-πιπερώνουμε) και το τοποθετούμε στην μέση του ταψιού και στρώνουμε από πάνω το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και συμπληρώνουμε λίγο λάδι παντού. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα ρίχνουμε όλα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίχνουμε από πάνω το αλάτι το πιπέρι την ρίγανη το λεμόνι και την μουστάρδα ανακατεύουμε καλά να (ομογενοποιηθούν) όλα μαζί και τοποθετούμε στο ταψί από πάνω από το κρέας και γύρω γύρω.  Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα και 30 λεπτά στο πά

Σούπα βελουτέ με λαχανικά και γλυκοπατάτα.

Εικόνα
ΥΛΙΚΑ Ελαιόλαδο 2 ξερά κρεμμύδια 2 Πράσα 4 με 5 καρότα 1 μεγάλη πατάτα 3 με 4 γλυκοπατάτες 1 κύβο λαχανικών Ζεστό νερό Αλάτι πιπέρι Φρέσκο βούτυρο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια μεγάλη ανοξείδωτη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το πράσο, μετά στην συνέχεια τσιγαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά όταν είμαστε έτοιμοι ρίχνουμε Ζεστό νερό μέχρι να καλυφτούν όλα τα λαχανικά και προσθέτουμε ένα κύβο λαχανικών, βάζουμε μια πρέζα αλάτι και μπόλικο πιπέρι ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε την φωτιά και βράζουμε για 30- 35 λεπτά. 0ταν τα λαχανικά είναι βρασμένα αυτό θα το δείτε με ένα πιρούνι αν μπαίνει μέσα στην σάρκα αμέσως είναι έτοιμα τότε λοιπόν κλείνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε 3 με 4 μικρά κομμάτια και το αφήνουμε να λιώσει με την θερμοκρασία που έχει. Παίρνουμε στην συνέχεια το εξάρτημα με την ράβδο το (mini pimmer sencor) και δουλεύουμε πολύ καλά για λίγο μέχρι να γίνουν τα υλικά μια απαλή βελουτέ σούπα. Αν σ