Τα μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες.
Ο κουραμπιές είναι χαρακτηριστικό γλύκισμα ευρύτατα διαδεδομένο σε όλη την Ελλάδα που κατατάσσεται στα πατροπαράδοτα γλυκίσματα, όπως το μελομακάρονο, και που συνήθως παρασκευάζεται τα Χριστούγεννα. Το όνομά του προέρχεται από το τουρκικό Kurabiye, που σημαίνει μπισκότο, γλύκισμα από αλεύρι, βούτυρο και άχνη ζάχαρη. Μικρασιάτες πρόσφυγες από την Καρβάλη της Καππαδοκίας δημιούργησαν στο Νομό Καβάλας το 1924 τη Νέα Καρβάλη και μετέφεραν την παραδοσιακή συνταγή κουραμπιέδων της Μικράς Ασίας. Έτσι σήμερα στην Ελλάδα οι πιο γνωστοί παραδοσιακοί κουραμπιέδες είναι αυτοί της Νέας Καρβάλης Τα μυστικά για τέλειους κουραμπιέδες. Προσέχουμε πολύ όλα τα υλικά να είναι φρέσκα και σε θερμοκρασία δωματίου πριν να τα δουλέψουμε! Χρησιμοποιούμε μόνο φρέσκο βούτυρο ένα μαλακό αλεύρι ζαχαροπλαστικής και φρέσκα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Η επιλογή εξαιρετικής ποιότητας βουτύρου αιγοπρόβειου γάλακτος που θα καθορίσει την υφή, τη σύσταση και την ένταση στη γεύση του κουραμπιέ. Τα ανάλατα αμύγδαλα είν